Klanten aan het woord

Woestenenk Hoveniers

Hoe ziet jullie bedrijf eruit?

Na 3,5 jaar als zelfstandig hovenier, zijn wij sinds 1,5 jaar met twee man en doen wij veel met collega bedrijven samen om het werk klaar te krijgen. Voornamelijk zijn wij bezig met het aanleggen van tuinen maar ook het onderhoud behoort tot ons pakket. We proberen geen eigen handtekening op een tuin te leggen, elk persoon is uniek, dus elke tuin proberen wij ook aan te leggen naar de wens van de klant. Kan niet zult u bij ons dan ook niet snel horen. Overal is een oplossing voor. Een enthousiast, jong team is ons voordeel. Gebruik van de nieuwste machines, technieken en denkwijze zorgt voor de beste en snelste werkwijze.

Wat vindt jullie bedrijf belangrijk aan tuinonderhoud?

Een tuin is iets wat vroeger een stukje natuur was. Hier proberen wij ook rekening mee te houden tijdens het onderhoud. In de winter laten wij, waar mogelijk, de bladeren in de borders liggen zodat de vogels, egels en andere dieren beschut kunnen zitten. Tevens niet geheel onbelangrijk is het werken met accumachines. Het is minder schadelijk voor het milieu en voor de werknemers die er mee werken.

Hoe ervaart jullie bedrijf de samenwerking en de producten van ProMix?

Het grootste voordeel van ProMix is dat de behoeften die de meeste planten nodig hebben in één emmer zitten. Dit geldt tevens voor het gazon. Ook het gemak van een emmer is dat deze makkelijk vervoerd kan worden in de bus, en snel bij een onderhoudsbeurt of aanleg van een tuin bij de klant neer gezet kan worden. De klant kan dan sneller de tuin bemesten dan wanneer hier niets achtergelaten wordt. Grote zakken willen snel scheuren en kunnen niet goed worden afgesloten voor ongedierte. Hier heb je met ProMix geen last meer van. Tevens biedt ProMix handige producten om bij de bemesting bij te voegen wat je normaal snel vergeet.

Van Rhee Tuinen

Hoe ziet jullie bedrijf eruit?

Ik heb bijna anderhalf jaar geleden van Rhee tuinen opgericht en werk voornamelijk alleen meestal heb ik ongeveer twee dagen in de week een jongen erbij lopen. Ik hou me veel bezig met het ontwerpen en aanleggen van tuinen maar het mooiste is nog om je eigen tuin te onderhouden en er je eigen draai eraan te geven.

Wat vindt jullie bedrijf belangrijk aan tuinonderhoud?

Na het aanleg traject zorgen wij er vaak voor dat de tuin er het hele jaar door mooi bij ligt door de planten op de juiste manier te snoeien etc. en door de bomen, planten en gazon de juiste voeding te geven.

Hoe ervaart jullie bedrijf de samenwerking en de producten van ProMix?

De producten van ProMix zijn super, het resultaat is zeker te zien en dit zien de klanten ook. De handige emmers kan ik bij elke tuin achterlaten en bij de volgende onderhoudsbeurt weer gebruiken. Daarnaast vinden we samen met ProMix altijd een oplossing voor elke plantziekte etc.

Hoveniersbedrijf Diepenbroek

Hoe ziet jullie bedrijf eruit?

Wij zijn een jong bedrijf, gestart in 2018. Klein begonnen en langzaam uitgegroeid tot een vakkundig bedrijf met personeel en een uitgebreid machinepark. Met zowel aanleg- en onderhoudsprojecten houden wij ons dagelijks bezig!

Wat vindt jullie bedrijf belangrijk aan tuinonderhoud?

Bij tuinonderhoud vinden wij het belangrijk dat de tuin de juiste zorg krijgt en er hierdoor strak en gezond bij ligt.

Hoe ervaart jullie bedrijf de samenwerking en de producten van ProMix?

De samenwerking met ProMix is zeer goed. De contacten zijn persoonlijk en alles is snel en gemakkelijk geregeld. Sinds wij ProMix  gebruiken zien zowel wij als onze klanten een zichtbaar resultaat van de meststoffen. Ook de handige emmers zijn gemakkelijk in gebruik en zijn een leuk en bruikbaar geschenk bij de aanleg van een nieuwe tuin. Kortom, zeer tevreden!

Ruinard Hoveniers

Hoe ziet jullie bedrijf eruit?

Ruinard Hoveniers is een hoveniers bedrijf met 12 vakbekwame hoveniers en maakt daarnaast gebruik van een vergelijkbaar aantal medewerkers in flexibel dienstverband om extra drukte te kunnen opvangen. Frank Ruinard (26 jaar) voorziet samen met zijn collega’s op kantoor, de klant in tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud.

Wat vindt jullie bedrijf belangrijk aan tuinonderhoud?

Het ontzorgen van de klant door middel van vakkennis en advies, het meedenken en afspraken nakomen. Daarnaast is het goed om, in overleg met de klant, vaste onderhoudsdata af te spreken zodat het tuinonderhoud structureel uitgevoerd wordt voor het beste resultaat.

Hoe ervaart jullie bedrijf de samenwerking en de producten van ProMix?

Wij zijn heel erg enthousiast over ProMix. De samenwerking loopt altijd voorspoedig en krijgen snel antwoord op vragen en/of bestellingen. Onze collega’s waarderen de producten omdat de resultaten goed zichtbaar zijn. Daarnaast is het product herkenbaar en makkelijk in gebruik. Door de verschillende deksel op de emmers kan je de producten goed onderscheiden. De emmers zijn gemakkelijk te vervoeren en te bewaren en zijn goed aan de klant uit te leggen.

Hoveniersbedrijf Teerink

Hoe ziet jullie bedrijf eruit?

Hoveniersbedrijf Teerink is een klein, maar groeiend en veelzijdig bedrijf gevestigd in Varsseveld. Wij bestaan uit een jong en gemotiveerd team van werknemers en BBL’ers, die wij graag opleiden tot vakbekwaam hoveniers. Samen zorgen wij voor het ontwerp, de aanleg en het onderhouden van tuinen door heel de Achterhoek en omstreken!

Wat vindt jullie bedrijf belangrijk aan tuinonderhoud?

Ons bedrijf vindt het belangrijk dat de tuin van de klant de juiste  zorg krijgt. Dit o.a. doormiddel van de meststoffen van ProMix. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de klant het juiste advies krijgt over het tuinonderhoud en het gebruik van meststoffen. Wij zorgen ervoor dat de klant het hele jaar kan genieten van de tuin.

Hoe ervaart jullie bedrijf de samenwerking en de producten van ProMix?

Wij zijn zeer tevreden over de producten die ProMix aan ons levert. De meststoffen en andere producten worden snel geleverd door ProMix waardoor ons werk gewoon zonder zorgen door kan gaan. Wij krijgen ook wel eens een persoonlijk bezoekje van ProMix waardoor wij goed op de hoogte gehouden worden over  de aanpassingen en vernieuwing van de producten. Kortom een zeer prettige samenwerking!

Innovenier

Hoe ziet jullie bedrijf eruit?

Innovenier is een klein hoveniersbedrijf met 4 vaste medewerkers. Werkzaam in zowel de particulieren- als bedrijfssector. De werkzaamheden die verricht worden zijn divers en variëren uit: Tuinontwerp, Advies, Tuinaanleg, Tuinonderhoud (structureel), Beregeningsplan, Dak- en Gevelgroen, Bemestingsplan, Lichtplan, Boomverzorging, Grondwerk en Sierbestrating.

Wat vindt jullie bedrijf belangrijk aan tuinonderhoud?

Voor ieder budget en iedere situatie is een passend onderhoudsplan te schrijven. Door tijdig onderhoud uit te voeren in de tuin voorkomt dit achterstallig werk en problemen wat vaak grotere kosten met zich meebrengt. Door bijvoorbeeld een onderhoudscontract af te sluiten weet de klant op voorhand al wat zijn eventuele kosten op jaarbasis zouden zijn, en hij heeft de zekerheid dat de tuin er een jaar rond piekfijn bij ligt. Zo krijgt de tuin de juiste zorg op het juiste moment.

We ervaren  dat er te weinig bemest wordt De ervaring leert: Rond maart, in het vroege voorjaar worden de gazons bekalkt, vervolgens medio april worden de gazons geverticuteerd met een aansluitende voorjaarsbeurt voor de gehele tuin. Dan wordt vaak maar eenmalig de gehele tuin bemest en dat was het dan alweer voor de rest van het jaar. Een enkele fanatiekere tuinliefhebber gooit in de zomer nog een keer bemesting over het gazon. De borders worden dan al vaak over geslagen. Onze visie hierop is dat er in ieder seizoen een specifieke bemesting toegepast moet worden in de tuin. En dan nog gespecificeerd in gazon, border, en zuur minnende beplanting. Dit varieert per klant en per situatie, we kunnen voor iedere situatie een passend bemestingsplan voorschrijven.

Hoe ervaart jullie bedrijf de samenwerking en de producten van ProMix?

We zijn zeer tevreden over zowel de samenwerking, communicatie, als de producten van ProMix. Al een tijd geleden werd een levering bemesting niet geleverd. Dit bleek bij de transporteur in opslag achter gebleven te zijn. Na een telefoontje over deze situatie werd er meteen goed gehandeld. Gerrit pakt een bus, laad de achtergebleven bestelling in, en brengt deze vanuit het oosten van het land naar het zuiden. Dit op een zaterdagmiddag last moment. 10 punten!!!

Bij onze klanten waar constant en met regelmaat bemest wordt met jullie producten krijg ik alleen maar positieve reacties. Mooi egale groei. Mooie mals groene kleur op het gazon. En borders die nieuw aangeplant zijn, zijn in 1 groeiseizoen dicht gegroeid. Wel moet ik zeggen dat tijdens de zomerbemesting op het gazon, ik er een beetje NPK doorheen verwerk om net even een kleine boost mee te geven.

Hoveniersbedrijf Tuinier

Hoe ziet jullie bedrijf eruit?

Hoveniersbedrijf Tuinier is ondertussen ruim 20jaar actief in de tuin. Vanaf het ontwerp tot het onderhoud en alles wat ertussen in zit. We doen dit met ongeveer 15 enthousiaste medewerkers. Naast het stukje tuin bieden we ook een stuk wellness aan, denk hierbij van advies tot installatie van een plunge pool, zwembad, hottub of spa.

Wat vindt jullie bedrijf belangrijk aan tuinonderhoud?

Een vast onderdeel van onze bedrijfsvoering is het onderhouden van borders, gazons en bloembakken. Dit is een essentieel onderdeel voor het behoud van een mooie volle tuin waar de eindgebruiker als klant in geniet van de groei en bloei. Dit creëren we o.a. met het prachtige assortiment van Promix. Wij gebruiken veelal de bekende emmers voor de border, gazon en de najaarsmest. Niet te vergeten is natuurlijk de bestratingsreiniger en de allesreinigers!

Hoe ervaart jullie bedrijf de samenwerking en de producten van ProMix?

Promix is een professionele organisatie waar je echt op kan bouwen. Je merk in het contact dat we beide betrouwbaarheid, kwaliteit hoog hebben staan. De leveringen gaan altijd goed en als het eens onverwachts snel moet dan kan dat ook. Kortom na de vele jaren van samenwerking komen er nog mooie jaren aan!

TOP